Aktiviteter för svensexa och möhippa

Snart kommer våren och förhoppningsvis kan livet bli lite mer som vanligt igen. Vaccinet har rullats ut och med våren brukar antalet smittade i virussmittor gå ner kraftigt. Ingenting är naturligtvis säkert, men låt oss hoppas! Med våren kommer också andra positiva saker, nämligen en massa stundande svensexor och möhippor inför sommarens alla giftermål.

“Möhippor och svensexor är ett stort och svårt ansvar. Det ska bli en fantastisk dag, samtidigt som det ska vara en överraskning.”

Att planera en möhippa eller svensexa är ett stort ansvar och inte helt okomplicerat. Det ska bli en fantastisk dag, samtidigt som det ska vara en överraskning. Det gäller verkligen att känna bruden eller brudgummen väl för att det ska bli en lyckad tillställning. På bland annat Bröllopsguiden och Allt om föräldrar finns flera trådar om möhippor som varit så dåliga att bruden frågat sig om hennes vänner känner henne överhuvudtaget.

Vårt råd är att faktiskt fråga personen vad hen vill. Inte ner till exakt aktivitet utan mer generellt. Vill hen ha action eller en lugn dag och härlig dag. Ska det vara mycket alkohol eller ingen alls. Många väljer idag bort att sälja kyssar på stan och liknande förnedringshumor för saker de faktiskt vill göra. Och många föredrar en läcker afternoon tea på ett charmigt hotell framför ett hårt festande.

På Roliga Aktiviteter Stockholm har vi samlat en hel aktiviteter som passar både brud- och brudgum. För bruden med mycket energi som gillar gym och danspass rekommenderar vi poledancing. För killen som gillar klurigheter snarare än sport rekommenderar vi Escape Box som ett inslag i svensexan. En läcker dryckesprovning kan gå hem hos de flesta, både Stockholm Wine Club och Sharefood erbjuder unika sådana. För den kreative finns Måla och Skåla, där hela gruppen tillsammans får måla varsin tavla medan ni sippar på vin och har det härligt. Om man vill prova något helt nytt som man aldrig gjort innan finns VR Stockholm, där hela gruppen kan spela vr-spel med och mot varandra.

Alternativen för en möhippa eller svensexa är onekligen många. Tänk efter ordentligt innan du väljer aktivitet – om du inte vill bli en tråd på familjeliv vill säga.