Vad skulle en AI rekommendera att göra i Stockholm?

Hej!

Som ett litet experiment provade vi att låta en artificiell intelligens ge sina rekommendationer för vad som är roligt att göra i Stockholm. Vi håller med om alla svaren, även om de kanske inte är särskilt unika. För den som vill ha mer spännande aktiviteter rekommenderar jag givetvis att ta en titt på vårt utbud istället.

Oavsett får man medge att det är en väldigt spännande framtid som väntar oss när chattbotarna blivit så kompetenta som de nu är. Kommer vi en fortsätta använda Google för att hitta roliga aktiviteter eller kommer vi förlita på oss på vår chattbot istället som kanske kan ge ännu mer anpassade svar efter våra önskemål och våra intressen?

Nedan följer konversationen som jag hade med Open AI:s nya chattbot.

– Kan du skriva ett blogginlägg om roliga aktiviteter att göra i stockholm?

– Ja, jag kan skriva ett blogginlägg om roliga aktiviteter att göra i Stockholm. Här är ett exempel på ett sådant inlägg:

Stockholm är en fantastisk stad med många roliga aktiviteter att välja mellan. Oavsett om du är en stockholmare själv eller bara besöker staden för en kortare stund, finns det alltid något spännande att uppleva. Här är några förslag på roliga aktiviteter att göra i Stockholm:

  1. Promenera längs Gamla Stan och upplev den historiska stadskärnan. Gamla Stan är känd för sina kullerstensgator, gamla byggnader och många sevärdheter, så det är ett perfekt ställe att utforska till fots.
  2. Besök Skansen, världens äldsta friluftsmuseum. Skansen är en unik plats där du kan lära dig om svensk historia och kultur genom att uppleva hur människor levde förr i tiden. Här finns också en djurpark med svenska djurarter som älg, björn och lodjur.
  3. Ta en båttur längs Stockholms kanaler. Stockholm är känt för sin vackra skärgård och det finns ingen bättre sätt att uppleva den än att ta en båttur längs stadens kanaler. Du kan välja mellan olika båtturer, allt från korta sightseeingturer till längre utflykter till skärgården.
  4. Besök ett museum eller en konsthall. Stockholm har många spännande museer och konsthallar att välja mellan, så det finns alltid något intressant att se. Välj mellan historiska museer, konstgallerier, tekniska museer och mycket mer.
  5. Gå på en matlagningskurs. Om du vill göra något annorlunda och roligt tillsammans med din partner eller en grupp vänner, kan du gå på en matlagningskurs. Detta är ett perfekt sätt att lära sig nya kulinariska färdigheter och samtidigt ha roligt tillsammans.

Som du ser finns det många roliga aktiviteter att göra i Stockholm. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur eller mat, finns det något för alla.

Jag är mycket imponerad och väldigt nyfiken på vad framtiden kan erbjuda oss. Men ibland är det läge att sluta tänka på ny teknik och istället fokusera på gamla värden. Julen står för dörren och det börjar bli dags att köpa julklappar till familj och vänner. En upplevelse blev årets julklapp för några år sedan och trenden ser ut att hålla i sig. Köp något roligt som ni kan göra tillsammans istället för ännu en pryl, tycker jag!

Oavsett hur ni gör, god jul och gott nytt år på er alla och jag hoppas ni får en fantastiskt ledighet!