Kan provsmakningar bara handla om vin och whiskey?

Det finns en relativt vanlig föreställning där ute att en provsmakning ska vara en relativt stel och lite flott tillställning där dyrare viner avsmakas och alla smackar lite förnöjt. Provsmakningar har dock tagit steget till att vara mycket mer än så, och utbudet av unika provningar har exploderat. Vin, choklad och whiskey finns naturligtvis kvar. Men de allra roligaste provningarna är förmodligen de där du får prova någonting helt nytt eller annorlunda.

“Glassprovningar, tequilaprovningar, lakritsprovningar, matvandringar. Utbudet är större och mer spännande än någonsin.”

Provsmakningar är heller inte något som endast är begränsat till vuxna. Vad sägs exempelvis om en glassprovning? Gelateria Amore erbjuder just sådana, och där kan definitivt hela familjen vara med och tycka till om de olika smakerna!

Sharefood tar ett annat, lite hårdare och ballare, grepp när det kommer till dryckesprovningar. Vad sägs om en ginprovning, en hårdrocksprovning eller en tequila- och mezcalprovning? (PS. Hårdrocksprovningen består av tuffa drycker med delikata tillbehör som vävs ihop med musikhistoria, rockskrönor, roliga fakta och underhållande bilder.)

Vår andra samarbetspartner när det kommer till dryckesprovningar, Stockholm Wine Club, är lite mer konventionella men erbjuder även vinprovningar där det klassiska tillbehöret chokladen bytts ut mot ost eller lakrits. De erbjuder även cocktailprovningar där du under ledning av några av Sveriges bästa bartenders görs en resa genom cocktailens historia.

Slutligen finns det numera matvandringar, arrangerade av Food Tours Stockholm. Matvandringen är ett relativt nytt koncept som är ett fantastiskt sätt att lära känna en stad, antingen en man är och turista i, eller sin egen. Under en matvandring serveras avsmakningar samtidigt som du får höra historier om maten av pratglada kockar med passion för smaker och råvaror. Guiden kryddar dessutom promenaden med anekdoter om de spännande platser ni passerar. Kan det finnas ett bättre sätt att finna smultronställena i en stad? Och kanske hittar ni en lämplig restaurang för kvällens middag medan ni provar er runt genom stadens utbud.

Kommentarer

mood_bad
  • Inga kommentarer än.
  • Lägg till en kommentar