Roliga aktiviteter för påsklovet i Stockholm

Det känns som att sportlovet alldeles nyss var här, men påsklovet närmar sig med stormsteg. Våren har också gjort sitt inträde i Stockholm vilket öppnar upp för en mängd aktiviteter som inte är möjliga under vinterhalvåret. Andra aktiviteter är förvisso möjliga att göra på vintern, men lämpar sig mycket bättre för varma dagar, så som en glassprovning.

En annan aktivitet som är värd att prova på nu när det inte längre är minugrader ute är givetvis Paintball. SpelaPaintball ute i Haninge erbjuder Stockholms kanske bästa faciliteter när det kommer till paintball. Om man är orolig för att paintball är för våldsamt eller smärtsamt för barnen finns det mildare varianter där kulorna inte gör alls lika ont men spelglädjen fortfarande är lika stor.

För den som vill ha en rolig aktivitet till svensexan eller möhippan är Bubble Ball en riktigt kul upplevelse. Även om du normalt sett inte gillar fotboll kommer du förmodligen gilla bubble ball. Var beredd på att det är betydligt tyngre och svettigare än man tror dock och att det är lätt att bli lite yr när man studsar iväg som en studsboll, men trots det är det fantastiskt rolig aktivitet som snabbt blivit väldigt populär inte minst på svensexor i Stockholm. Även denna aktivitet hittar du ute i Haninge.

“Påsklovet i Stockholm år 2022 börjar den 11:e april och slutar den 18:e april.”

Om ungarna kört slut med dig under påsklovet kan det vara bra att unna sig något åt en själv. För den som vill ha en lite lugnare aktivitet kan ett besök på ett saltspa vara ett bra alternativ. Ja, du hörde rätt! Stockholm Saltspa och Yoga i Gamla stan erbjuder saltbehandling tillsammans med ljusterapi som gör gott för immunförsvaret och hjälper särskilt dig som har problem astma, allergier eller förkylning.

Slutligen vill vi tipsa om en lite annorlunda aktivitet. Upplevelsemuseet i Stockholm är på väg att avsluta sin första utställning innan nästan allting byts ut inför sommarlovet. Den som ännu inte varit där rekommenderas verkligen ett besök. Museet tar interaktivitet till en helt ny nivå och är på riktigt roligt och givande för hela familjen, inte bara barnen. Ni hittar museet vid Globen (numer Avicii Arena) i södra Stockholm. Läs mer om museet på Museum Stockholm.

Påsklovet i Stockholm år 2022 börjar den 11:e april och slutar med annandag påsk den 18:e april. Vi hoppas givetvis att ni utöver att spendera tid med familj och vänner också vågar er på att prova en ny upplevelse eller aktivitet!

PS. Jag vill också passa på att beklaga att blogginläggen inte skett lika frekvent som tidigare. Det har varit mycket att stå i och Covid har givetvis gjort att intresset för aktiviteter varit betydligt lägre under det gångna året. Nu börjar vi om på ny kula och förhoppningvis ser framtiden betydligt ljusare ut. Trots att det inte hänt så mycket på sajten har besökarantalet börjat ta fart på riktigt, vilket givetvis är väldigt kul. Under februari månad hade vi för första gången över 1 000 besökare på en enskild månad.