Sommaraktiviteter i Stockholm

Hej jag heter Linnéa!

Idag är jag gästkrönikör på roliga aktiviteter och ska berätta om några sommaraktiviteter jag gillar att göra i Stockholm. För en vecka sedan tog jag och min sambo buss 401 från Slussen till Hellasgården i nackareservatet. Vi ville vara ute i naturen och vid Hellasgården kan man verkligen hitta något som passar en själv. Vi testade två olika promenadstråk. Först en lite mer ordnad mysig grusväg på fem km. Vi hade med oss picknick och åt vid en sjö men det finns också en golfrestaurang längs promenaden där man kan äta. Efter lunch var vi sugna på lite mer utmaning och testade en annan promenadslinga på fem km. Den här rundan tog oss till små snåriga stigar och branta stensluttningar. Promenaden bjöd på jättefin utsikt och hopp över små bäckar. Vi tog också badpaus och köpte glass. Vi såg andra som spelade fotbollsgolf och hyrde sup-brädor som de gled runt på vattnet med, helt enkelt ett ställe med flera olika aktiviteter som går att anpassa efter tycke och smak. Jag ger Hellasgården betyg 5/5 möjliga.

Ett annat ställe som är roligt att besöka är Järva discgolfpark. Dit tar du dig enkelt med tunnelbanans blå linje. Discgolf passar alla åldrar och det går att hyra en disc på plats om man inte har egen. Discgolf är roligt att göra tillsammans med vänner och det spelar verkligen ingen roll om man har spelat mycket eller lite alla kan köra tillsammans! Jag tycker att det roligaste med discgolf är att det ofta blir väldigt bra och rolig gemenskap när man spelar, alla hjälps åt och promenerar runt banan och antingen förundras eller skrattar man åt varandras kast!

Som ni kanske förstår tycker jag mycket om att vara ute i naturen och vara aktiv på olika sätt. En enkel grej som jag verkligen uppskattar och som är helt gratis är att åka till hammarbybacken, promenera uppför och sedan fika längst upp med magisk utsikt över Stockholm.

Ett sista ställe jag vill tipsa om idag är Artipelag som ligger vid Gustavsberg på Värmdö. Hit kan du åka och njuta av klipporna och havet eller gå på konstmuseum, lyssna på livemusik eller delta i en kulturworkshop! Vid artipelag är det väldigt vacker natur och jag brukar åka dit med vänner och ha picknick på klipporna. På deras hemsida artipelag.se går det att läsa mer om deras utställningar och program för sommaren.

Okej, det var allt från mig. Ha en riktigt fin sommar allihop med mycket roliga aktiviteter och annat skoj!