Upplevelser i Stockholm – Nathalie tipsar

Hej! 

Mitt namn är Nathalie och idag är det jag som är gästbloggare på roliga aktiviteter. Har jag några bra tips på vad man kan göra i Stockholm under sensommaren? Ja, men jag är ju ändå uppväxt här så något att tipsa om har jag väl! 

Här kommer 4 tips på aktiviteter i Stockholm för en billig penning:

1.Fika i trädgårdsmiljö

Ett ställe jag verkligen blev kär i första gången jag upptäckte det var Vinterviken i Aspudden här i Stockholm (se bilden ovan). Där ligger ett vackert trädgårdscafé kallat ”Vintervikens Trädgårdscafé”. Den 19:e -20:e augusti anordnas en minifestival, “Vinterviken Sunset Sessions”, men har man vägarna förbi en annan dag så är det alltid en otroligt vacker miljö att ta en fika eller ett glas vin i. Trädgårdsstolar och bänkar blandas med rosenbågar och hammockar. I närheten finns även Vinterviksbadet, en liten, intim strand, för den som vill ta sig ett dopp. Vill man istället bada från klippor så rekommenderar jag Gröndalsklipporna en bit bort. 

2.Söderpromenad med utsikt

En annan plats i Stockholm jag blev riktigt kär i är området kring Mariaberget på Södermalm i Stockholm. Här gick jag och min pojkvän, från Slussen, till Hornsgatan för att svänga upp vid Bellmansgatan upp mot vattnet. Dessa kullerstensgator är verkligen något alldeles speciellt. Höjdpunkten på vår promenad var att gå den smala vägen vid namn Monteliusvägen, en otroligt vacker utsiktspunkt över Stockholm. Mariaberget är ännu en utsiktspunkt och Olle Adolphsons park är en liten, intim park om man vill avnjuta en picknick. Annars kan man äta något fint på någon av de fina restauranger som ligger alldeles intill. 

  1. Spela arkadspel hos HEY Sthlm! 

Vid Odenplan ligger RoQ-baren, en bar med ett flertal biljardbord placerade mitt i lokalen. Går man förbi dessa och in till vänster hittar man ett 20-tal olika arkadspel i något som kallas “Hey Sthlm”. Här kan man tävla mot varandra eller styla med sina skills i snabbhet, precision eller styrka. Med kontokort kan du köpa sju polletter för 100 kronor, en annorlunda och svinrolig aktivitet!

  1. Prova på att rida

Något som på upplevelsesajter kostar en del men som jag vet att min mamma har velat göra ett tag nu är att få prova på att rida! Detta kollade jag givetvis upp inför hennes födelsedag och insåg att det inte alls behöver vara så dyrt, både Värmdö Ridklubb och Skutans Gård i Haninge har prova-på-ridning på lördagar. Jag är säker på att fler ridklubbar anordnar samma sak. Kikar man in på ridklubbens hemsida direkt kan man för ca 200 kr få prova på att rida med instruktör, hett tips! 

Hoppas ni tar vara på i alla fall några av de lediga kvällar och dagar ni får nu innan kylan och mörkret kommer in. Ha det riktigt vackert! 

//Nathalie